K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Měsíční kámen: v čem je jeho síla

Je symbolem osudu, nových začátků a naslouchání své intuice. Podpořte jím svou vnitřní sílu a sebedůvěru. Zároveň jím zklidníte své přehnané emoce v napjatých situacích. Měsíční kámen je taky silnou oporou v těžkých okamžicích života.

Kámen hypnotizuje milovníky drahokamů z různých kultur svým nadpozemským vzhledem. Prsten s měsíčním kamenem to je prostě opravdová krása! Má zároveň hluboký význam. Kámen je velmi ceněný mnichy, šamany a spiritualisty. Najde si cestu i k vám?

Jeho energie umí evokovat klid a chránit před negativitou

Význam měsíčního kamene spočívá v jeho energii. Ta síla umí podporovat, rozdávat vášeň a povzbudit ženskou energii. Může vás uzdravit a navést na vaši vnitřní cestu. Spolu s přibývajícím a ubývajícím Měsícem evokuje klid, který má smyslný až esoterický pocit. Vyzařuje vitalitu, která povzbudí mysl a tělo k novým prožitkům a zároveň odplaví negativitu. Šperky s měsíčním kamenem jsou obklopené silnými paprsky zlata, modrou a purpurovou barvou a jsou neustále obklopené zářící bílou energií. Ta z nich činí ochranné klenoty. 

Odkud pochází?

Nejcennější jsou modré měsíční kameny, které jsou zároveň nejvzácnější. Takové najdete jen na Srí Lance. Historicky nejzajímavější doly na měsíční kámen se nacházejí ve švýcarských Adulských Alpách. Další doly jsou na Barmě, v Brazílii, Norsku USA, Austrálii, Německu, Tanzanii, Indii a v Madagaskaru. 

Jak poznat pravý měsíční kámen? 

Měsíční kámen je součástí rodiny živcových minerálů. Barva měsíčního kamene je bílá, mléčná až našedlá, některé druhy adulárů mají pastelovou barvu v teplých zemitých tónech široké škály. Je to opalizující kámen, který lze nalézt v bezbarvé formě, stejně tak broskvový, růžový, zelený, šedý, žlutý, hnědý a modrý. Hra světla, kterou má pravý měsíční kámen, se nazývá adularescence a její jasnost se pohybuje od průhledné po neprůhlednou.

prstýnek měsíční kámen

Síla známá v historii a ta dnešní

Pokud začnete nosit kámen pravidelně, například jako náušnice s měsíčním kamenem, uvědomíte si rozdíl mezi tím, co je potřeba udělat a co si doopravdy přejete. Začnete cítit také negativní energie, které vás ovlivňují a naučíte se “léčit” sami sebe. V minulosti byl používaný jako kámen ochrany při cestování v noci, při plavbě na moři, během těhotenství a porodu. Někteří věří, že pomáhá před menstruačními problémy, zabraňuje zadržování vody, čistí trávicí systém a pozitivně ovlivňuje obezitu. 

Měsíční kámen je mocný drahokam, který svými rozmanitými léčivými účinky může ovlivnit spoustu věcí. Je to vyvažující drahokam, kámen narození, kámen štěstí, posvátný krystal, kus výstředního šperku a klidně i svatební dar.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet