K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Jak posílit pánevní dno: Yoni vajíčko umí zázraky

Yoni vajíčko v sobě ukrývá bohatou ženskou energii a je klíčem k naší vnitřní kráse. Bezpečně jej mohou používat ženy starší dvaceti let. Při pravidelném a správném cvičení pomáhá posílení pánevního dna. Ochablé svaly totiž mohou způsobit v pozdějším věku nepříjemnou inkontinenci a další negativní projevy, které oslabují naši sebedůvěru. Podle čeho vaše vajíčko vybrat a které cviky provádět?

Co je to Yoni vajíčko

Slovo „yoni“ pochází z dávného jazyka sanskrtam a je označením pro ženské lůno. Právě tato část těla je ve východním učení považována za posvátné místo díky své schopnosti darovat život. Yoni vajíčko, nebo také vaginální vajíčko, je ručně opracovaný a vyleštěný polodrahokam ve tvaru malého vajíčka. Představte si jej v poloviční i menší velikosti oproti běžnému slepičímu vajíčku. Nosí se uvnitř pochvy a pomáhá k posílení pánevního dna. Je z polodrahokamu. Obvykle má na jednom konci vyvrtanou dírku, aby jej šlo navléknout na šňůrku. Ta je zde proto, aby pomohla ženám, které se zaváděním teprve začínají, získat jistotu. Snáze jej díky tomu totiž vytáhnou z pochvy. 

yoni egg

V čem je vajíčko úžasné

Hlavním cílem Yoni vajíčka je už zmiňované posílení pánevního dna. Co to pro vás znamená? Jeho posílením dochází ke zlepšení sexuálních prožitků a také ke zmírnění potíží s inkontinencí. Další příznivé účinky:

-       pomáhá při vaginální suchosti,

- pozitivně ovlivňuje pravidelnost menstruačního cyklu,

-       zmírňuje bolest v oblasti podbřišku při menstruaci,

-       uvolňuje stres,

-       urychluje hojení intimních partií po porodu,

-       posiluje kompletní reprodukční systém a zvyšuje šanci na početí,

-       probouzí ženskost.

Druhy podle velikosti a materiálu 

Yoni vajíčko bývá obvykle dodáváno v balení po 3 velikostech (S, M, L). Doporučujeme začít s největší velikostí L. Budete se učit postupně ovládat poševní svalstvo a provádět cviky. Jakmile získáte více důvěry ve vaše schopnosti a vajíčko uvnitř během cvičení udržíte, máte již užší poševní vstup a stažené pánevní svalstvo. Vyměňte dosavadní vajíčko za velikost M. 

Poslední velikost S je pouze pro ty ženy, které mají velmi dobré schopnosti, zvládají bezpečně předchozí velikosti a vědí, že ani to nejmenší vajíčko ze sady jim nevypadne. Spokojila jste se s tím, že je pro vás velikost M nejvhodnější? Ani tak nemusí zůstat velikost S ladem. Můžete ji nosit na krku jako symbol plodnosti a ženství. 

Materiál

Na trhu je velký výběr kamenů, ze kterých se Yoni vajíčko vyrábí. Nejoblíbenějším je růženín. Jde o kámen lásky, který otevírá srdce a smysly. Proto je ideální pro péči o vaše ženství. Setkáte se také s jinými polodrahokamy, ze kterých je vajíčko vyrobeno. Jsou jimi:

-       křišťál,

-       tygří oko,

-       ametyst,

-       jaspis. 

Jak o vajíčko pečovat

Před prvním použitím doporučujeme zakoupené Yoni vajíčko vložit do vařící vody. Dejte ale pozor, aby v hrnci neskákalo a neprasklo. Můžete zvolit i šetrnější způsob čištění. Vhodná je čistá voda, gel na intimní hygienu, přírodní eko mýdlo, nebo ponoření vajíčka na několik hodin do roztoku mořské soli. 

Poté čistěte Yoni vajíčko po každém použití. Pokud máte vajíčko s provázkem, i o ten pečujte. Je dobré jej jednou za čas vyměnit, nebo místo něj zavést dentální nit, kterou po každém použití vyhodíte.

yoni růženín

Jak Yoni vajíčko zavést

Vysvětlíme si postup prvního zavedení vajíčka a základní cvičení krok po kroku. Nejprve si pečlivě umyjte ruce. Důležité je se uvolnit a naslouchat svému tělu. Nejde o závod, proto nechte vajíčko uvnitř při prvním pokusu jen na pár vteřin. Zhluboka dýchejte a snažte se na celý rituál nacítit. Chcete-li, zapojte do něj i vonné svíčky nebo relaxační hudbu.  

Cviky pro podporu svalů pánevního dna

Cvičení můžete provádět vleže, vsedě, na kolenou či vestoje. Nejprve zkuste aktivovat Kegelovy svaly (tedy svaly pánevního dna) bez vajíčka. Ujistěte se, že stahujete pouze pánevní svaly, nikoliv zadek, břicho nebo stehna. Jakmile zapojíte pouze pánevní svaly, jste připraveni dělat cviky s Yoni vajíčkem. 

Vaše svaly pánevního dna jsou jako houpací síť, která drží všechny části vašeho lůna na svém místě nahoře. Pokud máte potíže s hledáním Kegelových svalů, zkuste si lehnout na záda, nebo se pokuste použít toaletu a zastavit moč ve středním proudu. Ujistěte se, že nezadržujete dech, měla byste být schopna dýchat. 

Zaveďte vajíčko dovnitř pochvy tak, aby větší konec směřoval dovnitř. Pokud máte vajíčko s provázkem, bude hrot s ním směřovat dolů. Při nádechu vajíčko stahováním svalů „vysávejte“ nahoru, při výdechu povolte a nechte je pomalu klesat dolů tak, aby nevyklouzlo. Nespěchejte. Užijte si moment péče o sebe a relaxujte. Po cvičení s Yoni vajíčkem si sedněte do dřepu, uvolněte se a trochu zatlačte. Nechte své svaly odpočívat a vajíčko vyjde samo ven z vašeho těla.

Základní cvik

Začněte stažením a vydržte po dobu 5 sekund, poté relaxujte. Jakmile budete schopna vydržet 5 sekund, zkuste delší intervaly 10-15 sekund. Opakujte kontrakce po dobu 5 minut. Cviky lze provádět ve stoje, vsedě i vleže. Pokud jste začátečník a vaše vajíčko během cviků nezůstalo uvnitř, položte na záda. Jakmile procvičíte a posílíte své svaly, zkuste se během Kegelových cviků zase postavit. 

Pokročilý cvik

Varianta ve dřepu: Postavte se nohama na šířku ramen, pokrčte kolena a dřepněte si. Držte dřep a začněte se stahováním – zmáčkněte a uvolněte. Provádějte cviky 5-15 minut.

Varianta ve výpadu: Postavte se nohou před druhou a pokrčte kolena ve výpadové pozici. Držte výpad a začněte se stahováním vajíčka ve vagíně – zmáčkněte a uvolněte. Neprovádějte déle než 15 minut.

Odporový trénink

Tento cvik lze provádět pouze s Yoni vajíčkem na provázku. Stahujte vajíčko uvnitř svaly a během fáze kontrakce a zmáčknutí tahejte lehce opačným směrem a vytvářejte odpor. Netahejte silně, vajíčko nesmíte vyjmout z pochvy. 

Jóga s Yoni vajíčkem

Yoni jóga je spojením fyzického a duchovního cvičení s důrazem na vaše pánevní dno. Použijte Yoni vajíčko při stahování a uvolňování svalů pánevního dna a zároveň cvičte jógové sestavy zaměřené na pánev. Během každé jógové pozice se koncentrujte na hluboké a vědomé dýchání, zároveň si vytvořte kontrolované spojení s prostorem vašeho lůna. Yoni jóga je skvělá pro posílení, léčení i podporu nitroděložního prostoru v každé fázi života ženy. 

Když nastane problém

Vše je otázkou cviku a pravidelnosti. Pokud ve vás vajíčko uvízlo, je možné, že jsou vaše vaginální svaly příliš stažené a vyjmutí bude chtít ještě chvíli času. Nepanikařte, uklidněte mysl a pokuste se zaměstnat svou hlavu něčím jiným. Jakmile se totiž opravdu uvolníte, svaly povolí a vajíčko půjde ven už docela snadno. Ideální pozicí pro vyjmutí je podřep, ve kterém se snažíte dvěma prsty zachytit vajíčko a při hlubokém výdechu jej vytlačit. 

Pokud během cvičení vajíčko vyklouzne, vaše poševní svaly jsou příliš povolené. Pomůže ideálně každodenní trénink. Ten by ale neměl být delší než 15 minut. 

Kdy Yoni vajíčko nepoužívat

Používání Yoni vajíčka je bezpečné při dodržení následujících doporučení. Některé zdroje na internetu například uvádějí, že je možné nosit vajíčko i přes noc, případně soustavně několik dní. My důrazně doporučujeme toto nedělat. Během spánku má relaxovat i vaše lůno, získat čas na odpočinek a zotavení. Bez něj mohou vaše svaly pánevního dna skončit v horším stavu, než když jste se cviky začala. Stejně jako u menstruačních tamponů může i Yoni vajíčko způsobit navíc při příliš dlouhém nošení Syndrom toxického šoku. 

 Vajíčko nevkládejte do pochvy v době menstruace, pokud bojujete s vaginální infekcí, jste těhotná nebo máte pokles dělohy (tzv. prolaps). Pokud máte zavedené nitroděložní tělísko, doporučujeme vajíčko také nepoužívat. Yoni vajíčko může tělísko přemístit. 

Otevřete se své ženskosti díky Yoni vajíčku. Nalaďte se na pravidelnost a věnujte si každý den několik minut spojených se cvičením vašeho pánevního dna.

 

 

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet