K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Šperky s opálem mají magickou moc. Zjistěte proč

Opál je kámen těch nejpestřejších a nejkrásnějších barev. Jeho nádherné barevné variace jsou důvodem, proč je tak vyhledávaný. Opály mohou být šedobílé, zelené, šedomodré, bezbarvé i průhledné. Nejznámější a nejcennější odrůdou opálu je opál drahý. Nejdražším opálem vůbec je pak černý opál. Tato tmavá odrůda drahého opálu byla objevena koncem minulého století ve vrstvách jílů v Austrálii. Prsten s pravým opálem černé barvy tak může stát několik desítek tisíc korun.

Vlastnosti opálu

Opál je od dávných časů vnímaný jako magický kámen. Dokáže svého nositele chránit. Učí ho sebekontrole a sebepoznání, protože vše, co pošle do světa, se majiteli prostřednictvím kamene zase vrátí. Chcete opál darovat? Vyberte například náušnice s opálem.

stříbrný prsten klenoty amber(1024 × 1024 px) (6)

Význam podle zvěrokruhu

Jemná a přitom důrazná vibrace opálu vyhovuje především znamením, která jsou spojená s vodou. Raci, Ryby a Vodnáři dokáží souznít s opálem nejlépe. Štírům pomáhá dostat do života více jemnosti, krotit jejich silné emoce. Kozoroh ocení rozšíření vědomí, které opál podporuje. Střelcům zase otevírá mysl ke snění.

Kteří slavní si opál zamilovali

Jen málokdo nejspíš ví, že slavný umělec Andy Warhol byl vášnivým sběratelem opálů. Jeho fascinace začala někdy v roce 1970, když mu australská umělkyně Violet Nicolson (publikující pod pseudonymem Laurence Hope) ukázala svůj drahý opálový přívěsek na jednom večírku v Londýně. Po smrti Andyho Warhola v roce 1987 byly šperky z jeho sbírky vydraženy aukční síní Sotheby's New York. Zahrnovaly i nádherný a velmi drahý černý opál ve tvaru polštáře. Obklopený byl osmi diamanty a 14karátovým zlatým čtyřlístkem.  

Elvis Presley miloval opálové šperky a ve své sbírce měl hned několik prstenů s tímto kamenem. Jeden Elvisův prsten s opálem mu v 70. letech prodal klenotník v Memphisu. Tento prsten ze 14karátového zlata obsahoval opál o rozměrech 24 x 20 mm a byl obklopený 34 diamanty. Další prsten, který Presley nosil, byl 14karátový vintage prsten s obrovským křišťálovým opálem obklopeným 1, 25 karátovými diamanty. 

 Na oslavu první návštěvy Austrálie královnou Alžbětou II. v roce 1954 se jihoaustralská vláda rozhodla darovat jí nesmírně cenný opál. Ten vsadil uznávaný klenotník Wendt se 150 diamanty do 18karátového palladiového náhrdelníku. Šperk je i dnes v soukromé sbírce Jejího Veličenstva. 

 V současnosti opály vyhledávají například zpěvačky Taylor Swift a Solange. Milují je také herečky Cate Blanchett, Jennifer Hudson nebo Reese Witherspoon.



 

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet