K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Originální zásnubní prsten: vyberte ten se zirkonem, ametystem nebo tyrkysem

Rozhodli jste se požádat o ruku tu, se kterou chcete strávit zbytek života? Nechcete jít cestou klasického diamantu, ale plánujete pořídit šperk, který bude cenově dostupnější? Zaměřte se na zásnubní prsteny s kamenem, které mají vsazený zirkon, ametyst nebo tyrkys. Jde o nádherné kameny, které si zamiluje každá žena. Zásnubní prsten je ten nejdůležitější prsten, který budete v životě vybírat. Poradíme vám, jak si jeho nákup usnadnit. 

Zlato nebo ocel

K tradičním materiálům patří zlato, stříbro a chirurgická ocel. Konkrétní výběr záleží na vás a na částce, kterou chcete do šperku investovat. Pokud víte, že by vaše nastávající raději než za drahý prsten dala peníze za svatební šaty či za náklady za svatbu samotnou, zvolte stříbro nebo chirurgickou ocel. Výhodou tohoto typu oceli je právě stálost a odolnost materiálu. Stříbro je naopak měkčí druh kovu a je náchylnější k mechanickému poškození. Proto je dobré sundávat šperky ze stříbra během sportování nebo práce na zahradě. Hodí se i vědět, jak čistit stříbro a šperky z něj.

Zirkon místo briliantustříbrný prsten klenoty amber(1024 × 1024 px) (4)

Nechcete investovat do briliantu? Doporučujeme zaměřit se na zirkon, který je jeho perfektní náhradou. Pokud vyberete kvalitně zpracovaný zirkon, běžným okem rozdíl nejspíš ani nepoznáte a nezachytí jej ani váš svatební fotograf. Zásnubní prsteny se zirkonem jsou třpytivé, mají velmi podobný brus, jsou výjimečné a krásné. 

V posledních letech je stále populárnější variantou darovat prsten s jiným, než čirým kamenem. Pokud víte, že vaše partnerka neočekává klasiku, zaměřte se na ametyst nebo tyrkys.  

Ametyst posílí věrnost a lásku

Tento kámen má řadu fialových odstínů, od těch světlejších až po ty tmavé. Jde o mimořádně mocný kámen, kterému se přisuzují silné ochranné vlastnosti. Ametyst svého nositele chrání a navíc se mu přisuzuje schopnost posilovat věrnost a lásku. Z astrologického hlediska je šperk s ametystem vhodný pro ženy narozené ve znamení Ryb, Střelce, Panny, Kozoroha, Berana a Štíra. 

Rozhodli jste se pro ametyst? Zkuste si zapamatovat něco z informací o tomto kameni, především pak pasáž o věrnosti a lásce. Přítelkyni při žádosti řekněte, proč jste právě tento kámen zvolili. Věříme, že tím ještě více zdůrazníte romantický okamžik, na který nezapomene. 

Tyrkys podpoří romantickou láskustříbrný prsten klenoty amber(1024 × 1024 px) (5)

Tento kámen má krásnou zelenou barvu, která přechází až do modré. Za svoji barvu vděčí mědi ve svém chemickém složení. Jde o posvátný a ochranný kámen. Bývá označovaný jako kámen štěstí, který přináší vnitřní klid a podporuje romantickou lásku. Takové vlastnosti by měl zásnubní prsten mít. Co se týče znamení zvěrokruhu, hodí se nejvíce k Blížencům, Rybám, Střelcům a Vodnářům. Při žádosti o ruku se vám bude několik těchto informací o tyrkysu určitě hodit. 

​​Velikost prstenu

Abyste se dostali k té správné velikosti, doporučujeme vzít některý z prstenů přítelkyně a nechat ho změřit, případně se poradit s její kamarádkou. Ta by mohla jednoduše zjistit, třeba během nákupů s ní, která velikost prstenu je ta pravá. Další rady najdete v našem článku, který se podrobně věnuje právě otázce, jak zjistit velikost prstenu.

Promyslete si, jak moc je pro vaši přítelkyni částka za zásnubní prsten zásadní. Pokud víte, že jsou pro ni důležitější plány, které máte společně před sebou, neutrácejte zbytečně. Taková žena bude nadšená ze samotné žádosti a vám zbyde více prostředků na splnění jejích dalších snů a přání.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet