K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Zirkon: Krása a lesk briliantu za dostupnou cenu

Zirkon ozdobí šperk stejně krásně, jako briliant. Jde o dostupnou alternativu, která má také svůj krásný třpyt, ze kterého se budete dlouho těšit. Co byste měli o zirkonu vědět?

Co je to zirkon?

Zirkon je chemická sloučenina. Jedná se o kubickou krystalickou formu oxidu zirkoničitého (ZrO2). Surovina vzniká v laboratorních podmínkách při teplotě 2750 ℃. Následně se surový krystal brousí do požadované podoby a tvaru. Jeho tvrdost dosahuje 8,5 na Mohsově stupnici. Pro porovnání diamant má číslo tvrdosti 10 a je vlastně nezničitelný. Diamant nemůžete ho poškrábat, zlomit ani jinak znehodnotit. Přestože je rozdíl v čísle mezi jím a zirkonem malý, v tvrdosti výrazný. Zirkon se lety ošoupe a s nošením ztrácí svůj třpyt. Rozdílný je také jejich index lomu světla. U zirkonu jde o 1,93 - 1,98 a index lomu diamantu je 2,42. Čím je číslo vyšší, tím je kámen blyštivější. 

Briliant nebo zirkon?

Zvažujete pořízení zásnubního prstenu? Nejspíš vás hned napadne, že by měl být s briliantem. Pokud si nevíte rady a pátráte, na internetu se dozvíte, že by měl ideálně stát takový prsten dva až tři vaše měsíční platy. To ale v životě opravdu neplatí. Pokud víte, že si vaše přítelkyně na drahé šperky a dárky obecně nepotrpí, vyberte prsten podle svých možností a uspořte peníze raději na svatbu (když vaše žádost dobře dopadne - držíme palce). Zásnubní prsten se zirkonem udělá také radost, hlavně ho vybírejte s láskou. Pokud vybíráte zásnubní prsten, bude se vám hodit vědět, jak zjistit velikost prstenu.

IMG_2148

Šperky se zirkony

Třpytí se a jsou prostě krásné. Pokud chcete sobě, nebo někomu blízkému udělat radost, neváhejte! Náušnice se zirkony mohou být visací i jako pecky, ozvláštněné bývají i kamenem v jiné barvě, zasazené do zlata nebo stříbra, výběr je veliký. Stříbrný náramek se zirkony zdůrazní krásu vašich rukou a pohled na něj vás bude těšit každý den. 


Zirkon je oblíbenou volbou nejen pro svou pořizovací cenu. Je prostě krásný! Šperky se zirkonem vám budou dělat radost a díky tomu, že se dají pořídit za opravdu nízké ceny, klidně si je dovolíte pořídit častěji.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet