K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Jaké náušnice vybrat pro miminko?

Dětské náušnice jsou první šperky, kterými se každá malá princezna ozdobí. Ještě dříve, než je koupíte, doporučujeme promyslet několik základních věcí, které vám pomohou v jejich výběru. 

Kdy dítěti propíchnout ouška

Nejvhodnějším obdobím, kdy je dobré píchnout náušnice miminku, je 3. - 6. měsíc věku. Ouška by se měla nechat malým dětem propíchnout poté, co už jsou očkované hexavakcínou. Samotné propíchnutí má dvě možnosti:

  • První je propíchnutí jehlou. U této metody doporučujeme použít dětské náušnice, které se nasazují zezadu, aby se náušničky mohly zasunout společně s vytažením jehly. 
  • Druhým způsobem je nastřelení náušnic. Jde o rychlejší variantu, které miminko hlavně méně bolí. Ouška obvykle méně krvácejí a i hojení je rychlejší. Miminko po nastřelení dírek nosí nejdříve náušnice z chirurgické oceli, které jsou k tomuto zákroku používané. Po zahojení ranek vyměníte původní náušnice za vámi vybrané. 

Z jakého kovu mají být první náušnice

Nejvhodnější první náušnice pro holčičky jsou ty z bílého, žlutého nebo růžového zlata. Je totiž nejméně pravděpodobné, že by na ně měla alergickou reakci. Zlaté náušnice jsou sice dražší, ale investice do nich se určitě vyplatí. Pokud vybíráte náušnice pro děti ze stříbra nebo oceli, zeptejte se u klenotníka, jestli je jejich povrch upravený rhodiem. Ten totiž šperku zajistí krásný lesk a hlavně hypoalergenní vlastnosti. Vhodné jsou pro dítě i ocelové nebo titanové náušnice, protože ani jeden z materiálů nevyvolává žádné alergické reakce. 

náušnice pro miminko

Jak velké a jaký motiv vybrat

Pro malou holčičku zvolte drobné a lehké náušnice. Vyhněte se ostřejším hranám a velkým vzorům. Pro miminko vybírejte z velikosti od 3 do 4 milimetrů. 

Jaké zapínání náušnic zvolit

Nejvhodnější zapínání je na brizuru, to je vhodné především pro malé holčičky ve věku od 3. měsíců. Jedná se o křehké, ale spolehlivé zapínání. O pár měsíců staršímu dítěti můžete pořídit náušnice se zapínáním na puzetu nebo balónek. Větší holčičky pak mohou mít ty na patent. 

  • Brizura - Nejoblíbenější volba pro dětské náušnice, jsou také nejbezpečnější, zapínají se zepředu na háček. V závislosti na velikosti boltce lze náušnice na brizuru nosit až do školního věku.

 

  • Balónek - Tyčka náušnice je v tomto případě opatřená závitem. Na ten se našroubuje uzávěr ve tvaru balónku. Šroubovací systém je sice složitější na nasazení, ale pak spolehlivě drží.

 

  • Puzeta - nevýhodou náušnic s puzetou je jednoduchost zapínání, lehce se může stát, že z ucha vypadne. Proto nejsou pro dětské náušnice vhodné. Pokud je chcete pořídit, zvolte alespoň ty, které mají zapínání i na "šroubek". Pravděpodobnost, že by náušnice vypadla, je tak menší. V tom případě je doporučujeme pro děti od 6 měsíců.

  • Klapka (patent) - Jednoduše ji nasadíte a má zabezpečení vůči samovolnému vypadnutí. Náušnice se zapínáním na klapku doporučujeme pro malé slečny ve věku 6-8 let. Nosit je mohou až do 15 let věku. 

Jaké náušnice vybrat podle znamení horoskopu?

Pokud vybíráte náušnice s kamínkem, můžete jeho barvu vybrat podle znamení zvěrokruhu.  Pro holčičku ve znamení Štíra se hodí tmavě červené až hnědé kamínky, a to například jantarové náušnice pro holčičky, pro Ryby náušnice s modrými zirkony, pro znamení Střelce vyberte náušnice s tyrkysovým kamenem. Pro znamení Kozoroha je vhodná tmavě zelená až černá, pro Vodnáře je to fialová a pro Ryby můžete zvolit náušnice s královskou modří. Ke znamení Berana volte červenou, Býkovi sedí zelená, Blíženci žlutá, pro znamení Raka bílá, Lev je spojován s oranžovou, Panně sedí světle modrá a pro Váhy je ideální barva růžová. 

Náušnice jako dárek k narození

Pokud chcete darovat náušnice miminku příbuzných či přátel zvažte, jestli je to opravdu to, co jeho rodiče chtějí. S narozením miminka je spojeno pořizování spousty věcí. Neudělal by jim větší radost dárek, na který se třeba složíte s ostatními? Co pořídit raději dětskou postýlku nebo praktickou přebalovací komodu? Pokud si nejste jistí ani tímto tipem, originálním a cenově dostupným dárkem jsou pro miminko jantarové korálky. Ty mají skvělé vlastnosti, u dětí tlumí bolest a pomáhají tak jejich klidnému spánku. Možností, jak udělat radost, je spousta!

 

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet