K objednávce nad 1500 Kč DÁREK - dámská peněženka zdarma.

Stříbrné náušnice: trendy pro rok 2022

Stříbrné náušnice hlásí v příštím roce velký návrat! Budou dominovat módním časopisům i přehlídkovým molům a logicky se zařadí mezi doplňky našich outfitů. Vybrali jsme pro vás několik největších trendů pro rok 2022. 

Proč si vybrat stříbrné šperky?

Láká nás jejich krásný lesk a to, že stříbrné šperky sluší každé z nás. Jsou navíc o dost levnější než ty ze zlata nebo platiny. Pokud si chceme trendy kousky pořídit pro radost, jejich nákup nás finančně nezruinuje, a to je rozhodně taky velké plus. Nevýhodou stříbra je snad jen to, že někdy způsobuje kožní alergie. Pokud se tento problém týká i vás, doporučujeme zaměřit se na takové stříbrné náušnice, které jsou potažené rhodiem. Těch je v naší nabídce velká řada. 

6 trendů pro stříbrné náušnice v roce 2022

Kombinace s přírodními drahokamy

S nekončícím ruchem velkoměsta se z přehlídkových mol ozývá touha po návratu k přírodě. Co to znamená ve spojení se šperky? Dominanci přírodních nerostů, které jsou zasazené do některého z drahých kovů. U stříbrných náušnic převažuje kombinace s jantarem, růženínem a měsíčním kamenem. Nádherné jsou také náušnice s opálemamber4

Spojení s perlami

Už jsme si navykli, že perlové šperky nevybíráme jen pro výjimečné příležitosti. Perlový náhrdelník se hodí i pro každodenními outfity a sedne i k džínům. Renomovaní módní návrháři si oblíbili barokní perly, které mají asymetrický tvar, upoutají okamžitě pozornost a šperk povýší na umělecký kousek. Mezi celebritami kolem nich způsobil (trochu nečekaně) rozruch muž, a to zpěvák Harry Styles. Ten si je vzal začátkem roku 2020 na předávání hudebních cen Brit Awards a od té doby jejich obliba jenom roste. Pokud si na takové netroufáte, vyberte si stříbrné náušnice s perlou v klasickém kulatém tvaru.

Mono náušnice

V roce 2013 se na přehlídkovém mole značky Dior poprvé objevil ve výraznější podobě trend mono náušnic. Od té doby si tenhle styl oblíbily herečky Gwyneth Paltrow a Emma Watson. I dnes je jasné, že pokud zvolíte jen jednu náušnici k outfitu na párty nebo večerní gala, chybu rozhodně neuděláte. Myslíte, že musí být masivní a extravagantní? Není tomu tak! Klidně zvolte minimalistickou variantu - tenhle trend je skvělý v tom, že je jen na vás, jak ho pojmete. post7

Znamení zvěrokruhu

Z prodejních statistik mezinárodní nákupní platformy Lyst vyplývá, že šperky se znamením zvěrokruhu jsou na vzestupu. Konkrétní nárůst v tomto segmentu šperků byl 29 %. Největší zájem byl o náhrdelníky a náušnice s tímto motivem. Dá se očekávat, že i rok 2022 bude patřit tomuto trendu.

D0E9959A-6AF1-4C3D-82BB-98FD10D20FBEŘetězy a řetízkové náušnice

V oblibě budou různá provedení řetězů. Tím máme na mysli opravdu masivní řetězy na krk, které pro svoji váhu nejsou pro každou z nás. Společně s nimi budou dominovat i chokery a další typy tzv. „obojků“ na krk. U náušnic se tenhle trend přenese v dlouhé visací náušnice z jemného řetízku, nebo řetízkové náušnice, které připomínají střapce. 

Stříbrné kruhy a kroužky

To je prostě nestárnoucí klasika, která nikdy nevyjde z módy. Kruhové náušnice mají tolik variant! Malé, velké, masivní, decentní, s dvojitými obručemi či ozvláštněné osazenými kameny.

Pokud nechcete opustit vaši oblíbenou zlatou barvu, poohlédněte se po výše zmíněných trendech u pozlacených náušnic.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet